Základní fyzikální praktikum

... vše o fyzikálním praktiku najdete právě na těchto stránkách
UKMFFKVOF

Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


zadani:106

Rozdíly

Zde můžete vidět rozdíly mezi vybranou verzí a aktuální verzí dané stránky.

Odkaz na výstup diff

Obě strany předchozí revize Předchozí verze
Následující verze
Předchozí verze
zadani:106 [ 4.02.2020 11:11]
Valentová Helena doc. RNDr. Ph.D. [Pokyny k měření]
zadani:106 [22.05.2025 14:10] (aktuální)
Valentová Helena doc. RNDr. Ph.D. [Pracovní úkol]
Řádek 15: Řádek 15:
     - Změřte teplotní závislost viskozity glycerinu v oboru teplot od 10 °C do 40 °C. Určete aktivační energii.     - Změřte teplotní závislost viskozity glycerinu v oboru teplot od 10 °C do 40 °C. Určete aktivační energii.
     - V~manuálním režimu určete rozsah použitelné rychlosti deformace pro škrob (při pokojové teplotě).     - V~manuálním režimu určete rozsah použitelné rychlosti deformace pro škrob (při pokojové teplotě).
-    - Změřte tokovou křivku pro nenewtonskou ​kapalinu (škrob nebo tekuté mýdlo) při konstantní teplotě.+    - Změřte tokovou křivku pro nenewtonovskou ​kapalinu (škrob nebo tekuté mýdlo) při konstantní teplotě.
     - Pyknometrickou metodou určete hustotu glycerinu a stanovte podíl vody v~glycerinu.     - Pyknometrickou metodou určete hustotu glycerinu a stanovte podíl vody v~glycerinu.
  
Řádek 23: Řádek 23:
  
 Viskozita, rovnice toku, newtonovská a~nenewtonovská kapalina, teplotní závislost viskozity, Viskozita, rovnice toku, newtonovská a~nenewtonovská kapalina, teplotní závislost viskozity,
-{{:​zadani:​texty:​txt_106_pyknometr.pdf|pyknometrická metoda ​měření hustoty}}.+{{:​zadani:​texty:​txt_119_pyknometr.pdf|pyknometrická metoda}}.
  
  
zadani/106.1580811065.txt.gz · Poslední úprava: 4.02.2020 11:11 autor: Valentová Helena doc. RNDr. Ph.D.