... vše o fyzikálním praktiku najdete právě na těchto stránkách
UK • MFF • KVOF
Zde můžete vidět rozdíly mezi vybranou verzí a aktuální verzí dané stránky.
Obě strany předchozí revize Předchozí verze | |||
zadani:106 [ 4.02.2021 14:04] Valentová Helena doc. RNDr. Ph.D. [Klíčová slova] |
zadani:106 [22.05.2025 14:10] (aktuální) Valentová Helena doc. RNDr. Ph.D. [Pracovní úkol] |
||
---|---|---|---|
Řádek 15: | Řádek 15: | ||
- Změřte teplotní závislost viskozity glycerinu v oboru teplot od 10 °C do 40 °C. Určete aktivační energii. | - Změřte teplotní závislost viskozity glycerinu v oboru teplot od 10 °C do 40 °C. Určete aktivační energii. | ||
- V~manuálním režimu určete rozsah použitelné rychlosti deformace pro škrob (při pokojové teplotě). | - V~manuálním režimu určete rozsah použitelné rychlosti deformace pro škrob (při pokojové teplotě). | ||
- | - Změřte tokovou křivku pro nenewtonskou kapalinu (škrob nebo tekuté mýdlo) při konstantní teplotě. | + | - Změřte tokovou křivku pro nenewtonovskou kapalinu (škrob nebo tekuté mýdlo) při konstantní teplotě. |
- Pyknometrickou metodou určete hustotu glycerinu a stanovte podíl vody v~glycerinu. | - Pyknometrickou metodou určete hustotu glycerinu a stanovte podíl vody v~glycerinu. | ||