Vytvoření úlohy pro praktikum „Studium AD převodníku typu sigma-delta“

Vedoucí: Prof. RNDr. Milan Tichý, DrSc.
Stav projektu: volný

Anotace:

V rámci cvičení k přednášce „Elektronika pro fyziky NEVF115“ se konají praktické úlohy. Stávající úloha „AD a DA převodníky“ zahrnuje jen převodníky typu R-2R. AD převodníky typu sigma delta jsou široce využívané v praxi, protože umožňují vyšší bitové rozlišení, 18 bitů a větší, než AD převodníky klasického typu. Firma Texas instruments (TI) vyrábí zkušební modul s 24-bitovým ADC převodníkem založeném na technologii sigma-delta. Převodník je typu ADS1220 (https://www.ti.com/lit/ds/symlink/ads1220.pdf?ts=1715799463341). Testovací modul je typu ADS1220EVM (https://www.ti.com/tool/ADS1220EVM?keyMatch=&tisearch=search-everything&usecase=partmatches), a umožňuje testování tohoto převodníku v systému Windows pomocí USB rozhraní. K dispozici je i originální testovací software.

Úkolem uchazeče je zprovoznění testovacího modulu s originálním softwarem, připravit a vyzkoušet pracovní úkoly této úlohy a připravit návod k úloze.

Testovací modul dostane uchazeč od vedoucího letního projektu, originální software je k dispozici ke stažení na uvedené www stránce TI. Předpokládaný objem práce asi 1-2 týdny.